A hőszigetelő rendszer titkai

Hőszigetelés

A családi házak egyik fontos és meghatározó komponense a hőszigetelés.
30 éve még szinte egy ház sem volt hőszigetelve, nem is ismertük a technológiát, a fogalmat, most meg szinte már elképzelhetetlen egy új ház építése, hőszigetelés nélkül.

Szerencsére az építész segítségünkre lesz, amikor a házat tervezi, hogy megfelelő szigetelést is tervezzen rá. Ki fogja számítani, hogy az adott hőszigeteléssel, illetve homlokzati nyílászárókkal, fűtésrendszerrel és egyéb paraméterekkel milyen energetikai kategóriába kerül a házunk, és így milyen fűtés illetve hűtés számlára számíthatunk.

A kivitelezésnél viszont már a mi döntésünk, hogy milyen gyártó építőanyagait vásároljuk meg, és ez egy hőszigetelő rendszer esetén kifejezetten fontos lehet.
A hőszigetelés az tulajdonképp egy rendszer, több több komponensből, rétegből tevődik össze. Szóval akár megvehetnénk a teljes rendszer minden elemét más-más gyártónál, így akár egy kisebb összeget megtakarítva, de nem érdemes. Ugyanis a gyártók úgy vállalnak garanciát a termékeikre, ha a teljes hőszigetelő rendszer egy kézből származik. Épp ezért érdemes egyben megvásárolni a komplett hőszigetelő rendszert a kiemelt garanciáért is!

Megosztás